Anti-Inbraak tips voor de woning

1)Spreek met de buren af dat zij, tijdens uw vakantie, de post en reclamefolders weghalen en laat ze die wegleggen op een niet zichtbare plaats. Brieven/reclamefolders die gedeeltelijk buiten de brievenbus hangen of zichtbaar op de deurmat liggen zijn een teken dat u niet thuis bent. Kortom wees vrienden met uw buren, dit betekent niet dat u verplicht bent elke dag bij ze op de koffie te gaan.

2)Zet tijdens uw afwezigheid de telefoonbeantwoorder af en laat de telefoon doorschakelen naar uw mobiel.

3)Wanneer u even weggaat leg dan een opengeslagen krant, boek of tijdschrift op de tafel. Zo wekt u de indruk dat er iemand thuis is.

4)Bewaar uw waardevolle spullen (juwelen, pasjes, spullen met emotionele waarde) niet in de woon – of slaapkamer. Op deze plaatsen gaat de inbreker het eerst kijken. Bewaar deze spullen in bijvoorbeeld oude potten achter het servies of achterin keukenkastjes of bijvoorbeeld in kastjes in de douche.

5)Als u uw huis wilt beveiligen doe dat dan met pensloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk van goede kwaliteit overeenkomstig het politiekeurmerk veilig wonen.

6)Beveilig de hele woning met hang- en sluitwerk, de voorkant, de achterkant en de bovenverdieping. Als u alleen de voorkant beveiligt, komen de inbrekers langs de achterzijde naar binnen, via de achterdeur of het slaapkamerraam/dakraam. De meeste inbrekers zijn lenig.

7)Ruim vuilcontainers, gestapelde stenen en ladders op. De inbreker kan ze gebruiken om over de schutting te klimmen of op de schuur of aanbouw te klimmen en zo bij u binnen komen.

8)Hang buitenlampen op met schemerschakelaar. Wanneer u een bewegingsmelder plaats, stel deze dan zo af dat de verlichting snel aan- en uit gaat. Gebruik binnenverlichting met tijdklokken.

9)Als u uw huis heeft beveiligd, gebruik die beveiliging dan ook. Ook al is het voor een kleine boodschap of moet u de kinderen even van school afhalen. Gooi de deur niet achter u dicht, maar draai die sleutel om. Een penslot aanbrengen en niet gebruiken heeft geen zin. Een inbreker heeft maximaal 3 minuten nodig om binnen te komen, te pakken wat van zijn/haar gading is en om weg te komen.

10)Nooit iemand binnenlaten die u niet kent, ook al zijn ze nog zo aardig of zielig, zeker niet wanneer ze met meerdere personen zijn. De een leidt u af en de ander gaat op zoek naar uw kostbare spullen. Komen ze om de meterstanden op te nemen of om een en ander te controleren vraag om een legitimatiebewijs.

11)Vertrouw mensen niet te snel (vage) kennissen, buren. Voordat u het weet, weet een inbreker dat u een kostbare collectie in uw bezit heeft.

12)Zet niet uw hele hebben en houden op de sociale media, let op wat uw kinderen doen. De inbrekers lezen ook de sociale media.

13)Als u overdag boven iets aan het doen bent, doe dan de deuren en ramen beneden op slot.

14)Wanneer u in een flatgebouw woont en er belt iemand via het belpaneel aan met de mededeling dat hij of zij collecteert of voor Pietje van de 2e verdieping komt, deze persoon niet binnen laten.

15)Etaleer uw kostbare spullen niet bij het raam aan de straatkant.

16)Wanneer u onbekenden steeds heen en weer ziet lopen/rijden in de straat, neem een foto van deze mensen of noteer een autonummerbord.Terug naar de vorige pagina

Pieter's CoachingNijkampsweg 47156 SC Beltrum06 - 2219 8015